Ontdek jezelf in Magisch Egypte
van € 1444,- NU VOOR € 1111,-

8 daagse | vertrek 2019: januari

Ik meld me aan of wil op de hoogte blijven van data en prijzen via evaders@academy4life.nl

Wil je even tijd voor jezelf? Onthaasten, bezinnen, reflecteren, ontspannen en op adem komen? Een vleugje Vrijheid, Verwondering of Magie terugbrengen in je leven? Of ontdekken wat de Magische cultuur en Mythologie en de bijzondere energie in de tempels voor jou kan doen?

In deze ervaringsgerichte reis gaat het om te ontdekken wat de Magie van Egypte voor jou betekent. Het gaat om met aandacht waar te nemen of en hoe de verhalen en mythes jou persoonlijk raken. Om te ervaren hoe het is om op een heilige plek te lopen die daar al duizenden jaren bijna onveranderd staat, dwars door de sluiers van de dimensies van tijd heen. Je voetstappen te laten gaan over vloeren waar bekende namen als Achenaton, Ramses II, Hatsepsut, Nefertiti, Nefertari en Cleopatra ooit ook liepen en hun rituelen uitvoerden.

We richten in de reis de aandacht naar binnen, om te voelen wat de sfeer of energie, de inzichten, de archetypische herkenbare rollen en rollenspellen met je doen. Maar ook de rust en de verstilling zelf, en de aanschouw van de prachtige Nijl of natuur of de gesprekken met elkaar kunnen Ruimte en Inzicht of fijne ervaringen bieden. Alle zintuigen gebruiken we vaak in stilte om bewust te worden van onze Eigen Wijsheid.

Je hoeft niet bekend te zijn met meditatie, alles wat je nodig hebt is een open mind en de intentie om de aandacht naar binnen te richten om te ontdekken en te ervaren.

Ervaringen zijn soms heldere inzichten, over je karakter, je leven, je relaties, je werk, gezin, (te nemen of genomen) keuzes. Ervaringen zijn soms emoties die opkomen. Ervaringen zijn soms gevoelens of sensaties in je lijf. Het kan zijn een gevoel van verwondering, thuiskomen, begrip of juist onbegrip. Of misschien juist meer een geheel gevoel van ontspanning en genieten op een diepgaande manier of een meer spirituele ervaring.

Je krijgt in deze reis genoeg rust en ruimte om alles in je op te nemen en ik begeleid je vanuit mijn rol als meditatie- en intuïtief begeleider en lifecoach. Door je de vrijheid te geven voor die eigen ervaring, of juist door je te ondersteunen daar waar jij dat wenst. De verhalen van de plaatselijke Egyptoloog vul ik aan met mijn kijk op de aanwezige symboliek in de tempels vanuit de invalshoeken sjamanisme, alchemie, khemitologie, Tao, het tijdsbeeld van de Islam en Katholiek - Chirstelijk geloof, het boeddhisme en vanuit mijn eigen persoonlijke waarneming en visie op eenheid en spiritualiteit in de breedste zin van het woord.


Indicatie van het dagprogramma :

Er zijn altijd last minute wijzigingen mogelijk

Dag 1 vlucht
aankomst laat in de nacht in je hotel in Luxor, lekker slapen.

Dag 2. Als je ontwaakt in je hotel in Luxor is het adembenemende uitzicht op de Nijl je eerste indruk van de dag. Vandaag doen we inspiratie op uit de uiteenlopende verhalen van twee krachtige vrouwen die doordrenkt zijn met elementen van onvoorwaardelijke liefde en het spanningsveld tussen kracht en macht en de mannelijke en vrouwelijke rollen die je in je leven aan kunt nemen.

We starten met het pas heropende en gerestaureerde graf van Nefertari, vrouw van Farao Ramses II, waar slechts een kleine groep per dag heen mag. Daarna bezoeken we de indrukwekkende dodentempel in de woestijn op de Westoever van de Nijl van de vrouwelijke farao Hatsepsut.Dag 3 Vandaag bezoeken we de Karnak en Luxor tempels. Je ontdekt het geheim van eeuwenoude rituelen en festivals en we bezoeken een bijzondere kapel die niet voor het grote publiek toegankelijk is.

Dag 4
Halverwege de reis lassen we een rustdag in. We starten heel relaxed op in ons eigen tempo. De hele dag is ter vrije besteding met een facultatieve excursie (meerprijs 20 euro) om de Nijl te ervaren zoals die bedoeld is: per traditionele zeilboot de Felucca. Dichter bij de Nijl komen we niet. Zacht glijden we door het water terwijl we de indrukken van de afgelopen dagen de revue laten passeren. Vandaag is er mogelijkheid tot een individuele sessie met mij.


Dag 5 We verlaten vroeg in de ochtend ons hotel en reizen per prive vervoer naar Edfu waar we de Horus tempel bezoeken. Verhalen over liefde en het conflict tussen ego en zuiver bewustzijn zien we terug op de tempelmuren. Vele verschillende aspecten kun je vandaag in de energie ervaren.

Na dit indrukwekkende bezoek vervolgen we onze weg waar palmbomen en hele kleine dorpen in de woestijn aan je zicht voorbij glijden. Wederom twee uitersten: Een contrast van overvloed en armoede. In de middag kun je bijkomen van alle indrukken in ons heerlijke hotel in Aswan met wederom een prachtige locatie aan de Nijl en een verfrissende duik in het zwembad nemen.Dag 6
Nog even genieten van het uitzicht op de Nijl met zijn prachtige Felucca's of een duik nemen in het heerlijke zwembad. Vandaag staat in het teken van de vertelling van de Egyptische versie van het ontstaan der tijden en de Mythe over het Godenpaar Isis en Osiris en onze �vergeten natuur om zelf ons leven te creëren'. In de middag bezoeken we de Isis tempel op Philae island die we bereiken per mini ferry.

Dag 7 Vandaag laten we Aswan achter ons om per vliegtuig te reizen naar Caïro. De korte vlucht brengt ons naar de bruisende metropool. We verblijven daar in Gizeh met een adembenemend uitzicht op de piramides.

Als klap op de vuurpijl brengen we een bezoek aan de piramides van Gizeh met hun bijzondere hoge energie. Gaan we per kameel*, koets, Quad, te voet of doen we het allemaal? Dit wereldwonder blijft voor veel mensen een hoogtepunt. Voor de echte avonturiers onder ons gaan we door de smalle tunnels* naar het heilige hart van de piramide waar je onder de indruk zult zijn van de akoestiek, die we speels verkennen. In de avond verblijven we in ons hotel en met een beetje geluk zien we nog wat van de lichtshow bij de piramides. We praten na over al het moois en delen ervaringen waar gewenst. *Entree piramides inbegrepen. Toegang tot het hart van de piramide of een tocht per kameel - paard - koets / quad door de woestijn of door het piramidegebied is meerprijs afhankelijk van de gekozen optie.

Dag 8
Na deze bijzondere reis is het tijd om weer naar huis te gaan. Met een koffer vol ervaringen rijker.

Iets over mij als begeleider

Al als klein meisje was ik gefascineerd door Egypte en ik wist, ooit ga ik daarheen. Het duurde me heel wat jaren maar toen ik er eenmaal was voelde ik: ik ben thuis! Zo'n Déjá Vu gevoel dat meer mensen wellicht kennen. Egypte brengt mij bij ieder bezoek weer een verrijking en groei en ik ben er van overtuigd dat dit aan dit bijzondere land met zijn prachtige Wijsheden en energetisch krachtige tempels ligt. Ik mag alleen maar hopen dat ik deze passie en Magische sferen bij je over kan brengen. Vanuit de intentie bij te dragen aan jouw ontwikkeling.

Na mijn commerciële loopbaan als Vormgever en Communicatieadviseur verlegde ik mijn aandacht naar de binnenwereld van mensen en richtte ik mijn eigen coachpraktijk op. Inmiddels zet ik al mijn kennis en ervaring van ruim 20 jaar over hoe Woord en Beeld invloed hebben op Gedrag en Gevoel in bij mijn ontwikkelde methode sociaal-emotioneel basisonderwijs "Ik Creëer Mijn Wereld" en geef ik workshops meditatie & Creatie, online trainingen en organiseer ik reizen waar mindfulness óf spiritualiteit centraal staan geïnspireerd door de Magische kijk op ons bestaan, de symboliek, kunst en wijsheden uit het oude Egypte.

Ik ben gecertificeerd lifecoach en werk als intuïtief begeleider. Ik volgde daarvoor de opleidingen post HBO lifecoaching bij Atma instituut, de Intensive Intuïtieve opleiding bij Samma centrum en cursussen Tibetaanse Rigpa meditatie en mindfullness-begeleider eveneens bij Samma centrum.

Ik hou van vertellen, schrijven, beelden te creëren of interpreteren, van bijzondere ontmoetingen en het respectvol verbinden met een ander. Ik draag graag bij aan iemands ontwikkeling of aan (globale of kleinschalige) harmonie, zoek diepgang, ben zeer enthousiast, energiek en gepassioneerd en hou van gezelligheid. Ik ben zeer ruimdenkend en ik droom graag weg bij Harry Potter of in mijn eigen fantasie, maar probeer daarnaast met nuchterheid en humor persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit laagdrempelig en praktisch toegankelijk te maken voor ieder die geïnteresseerd is in wat dat voor hem of haar kan brengen.

Mijn persoonlijke verhaal waarom ik reisde naar Egypte en wat het me bracht.

Nu slechts 1.111,--!

Inclusief
  • Alle hotelovernachtingen in goede comfortabele 3 * hotels met zwembad inclusief ontbijt,
  • mindfulness programma,
  • 1 individuele persoonlijke begeleiding.
  • Alle beschreven excursies, toegangsgelden inclusief privé vervoer,
  • Engelstalige of Nederlandstalige egyptoloog en mij als begeleider
Exclusief
  • Binnen en Buitenlandse Vluchten, afhankelijk van tijd van boeken € 400 - 590 euro. Indien gewenst verzorg ik de boeking ervan om zeker te zijn dat je de juiste vluchten hebt. Ik leg hier niets bovenop maar doe dit als service. Je kiest zelf wanneer je de tickets wilt vastleggen.
  • Lunch en diner, drankjes, het eten en drinken is erg goedkoop in egypte. Voor 4 euro kan je een zeer uitgebreide avondmaaltijd eten.
  • Visa aan te schaffen op Cairo airport bij aankomst (25 euro)
  • Facultatieve extra excursies zoals genoemd (+/- 20 - 35 euro per extra excursie)
  • Fooien*, tussen de 10 en 30 % voor de gidsen, chauffeurs, obers en mensen in hotels die diensten voor u verzorgen en voor de mensen die zorgen dat we in voor het publiek gesloten ruimtes mogen of de mensen voor ons ophouden zodat we soms het rijk alleen kunnen hebben in een ruimte.

Info aanvragen of aanmelden voor de reis

Meer interesse in het thema Eenheid in Egypte?

*Zonder fooien kunnen de mensen in Egypte moeilijk overleven van de lage lonen. 10% of een aardigheidje zoals een euro geeft u aan de minste diensten zoals een koffer dragen of als u niet bijzonder tevreden was in een restaurant. 20% betekent tevreden en u geeft 30% of meer als u echt heel goed geholpen bent. U zult merken dat de mensen bijzonder vriendelijk en gastvrij zijn, veel meer dan wij gewend zijn in Nederland. De inwoners beschouwen u als een vriend en zullen er alles aan doen om uw verblijf onvergetelijk te maken. Het is fijn als u de fooienregel respecteert en de mensen niet tekort doet. Het prijspeil in Egypte ligt laag dus een fooi van 20% is voor ons nog steeds erg voordelig.