Iets over mij, Esther Vaders-van Dongen


Ik bestudeer al ruim 20 jaar de invloed van woord en beeld op gevoel en gedrag van mensen. Eerst commercieel en zakelijk, met een HBO communicatie richting psychologie en design en werkte in diverse bedrijven waaronder een eigen bureau. Daarna meer zingevend en psychologisch met de opleiding lifecoaching post HBO aangevuld met losse modules inleiding NLP, menstypologie Jung, MBTI en HBDI, Ik leer anders voor primair onderwijs en Medische basiskennis. In mijn eigen praktijk gaf ik 5 jaar creatieve coaching met tekenen, visualisatie en rollenspel aan volwassenen en kinderen. Ook mijn filosofische en intuïtieve kant onderzocht ik in een intensieve opleiding voor intuïtieve ontwikkeling en daarna bestudeerde ik een jaar lang mindfullness en meditatie met de hoogste vorm van TIbetaanse RIGPA meditatie.

Al deze studies en oefeningen leiden terug tot hetzelfde: iemand anders of je eigen gevoel én gedrag beïnvloeden door het gebruik of weglaten van woorden en beelden, gevoed door intentie of wens. Dit te leren gaf mij persoonlijk meer zelfvertrouwen, meer rust, meer vrijheid en vreugde. Meer tevredenheid over wat er allemaal nog mis gaat en wat ik nog mag leren. Het is in mijn ogen De sleutel tot het zelf in je eigen kracht stappen, en meer invloed te hebben op hoe jij je voelt en hoe je doet. Al is dit een levenslang leerproces.

Mijn lange zoektocht in studies en loopbanen maakte me ook geïnteresseerd in het thema talent. Ik onderzocht en bestudeerde alle talentmodellen, gedragsmodellen en vaardigheidsmeters die er waren om meer inzicht te krijgen in wie ik ben en waar ik nu eigenlijk goed in ben. Opleiding na opleiding, baan na baan zocht ik verder gebruik makend van mijn innerlijke kompas "Word ik hier gelukkig van?" Het heeft mij veel kennis gegeven over hoe mensen in elkaar zitten en hoe ieders talent elkaar aanvult. Het geeft je zelfvertrouwen en respect voor anderen. Je leert prettiger samenwerken. Én leert hoe je daar al vroeg keuzes mee kan maken voor je toekomst.

Deze kennis wil ik graag delen en doorgeven. Om kinderen én volwassenen te begeleiden hoe je van zwakte je kracht kunt maken. Je leven kunt creëren gebruik makend van je talenten, in harmonie met alles om ons heen.

voor kinderen: Ik Creëer Mijn Wereld: sociaal emotioneel Burgerschap Primair onderwijs www.icmw.nl


voor volwassenen: Meditatiereis Egypte

linked in bij Esther vaders.