Reis Egypte: Eenheid en krachtplekken in het oude Egypte 10 daagse

€ 1.444,-

vertrek 2018: april 2019


Meld je aan

Tienduizenden jaren geleden leefde men in Egypte in het eenheidsbewustzijn. In de jaren daarna is dat 'afgestorven' maar in de tempelmuren en in de frequenties in tempels en op andere krachtplekken zijn symbolen en 'sleutels' te vinden om ons in deze tijd van her-innering te ondersteunen om deze cyclus in bewustzijn weer te laten bloeien in onszelf en daarmee in het grotere geheel.

We dompelen ons onder in de symboliek die we tegenkomen in de tempels over het Heilige huwelijk, tweelingzielen vereniging, Kundalini, de zon, maan sterren en planeten. Over lichtlichamen en hergeboorte. We laten ons gidsen door de tempels door de goden Isis en Osiris, Hathor en Horus. Ik wijs je op deze symboliek en ik breng je naar de krachtplekken waar jij zelf mag ervaren wat de energie met jou doet. We laten de flow van de reis bepalen waar en wanneer en hoe we groepsmeditatie inzetten. Deze reis is inclusief een gratis prive-sessie (keuze uit persoonlijke reading - channeling - meditatie/visualisatie - healing - coaching).

Indicatie van het dagprogramma :

Er zijn altijd last minute wijzigingen mogelijk, soms wordt de reis in omgekeerde volgorde gedaan. De inhoud blijft dan ongewijzigd.

Dag 1 vlucht
aankomst laat in de nacht in je hotel in Aswan, lekker slapen.

Dag 2 In de ochtend krijg je de gelegenheid om uit te slapen. Daarna kun je nog even genieten van het uitzicht op de Nijl met zijn prachtige Felucca's of een duik nemen in het heerlijke zwembad. Dan begint ons avontuur met mijn vertelling van de Egyptische versie van het ontstaan der tijden en de Mythe over het tweelingzielen Godenpaar Isis en Osiris en de Goddelijke vrouwelijke geboorte en creatiekracht die de komst van hun zoon Horus mogelijk maakte. We zijn gelijk in magische sferen door deze mooie verhalen over de zon, maan en sterren, liefde en de cyclus van leven, sterven en wedergeboorte. In de middag bezoeken we de Isis tempel op Philae island die we bereiken per mini ferry.


Dag 3 We verlaten vroeg in de ochtend ons hotel en reizen per prive vervoer naar Edfu waar we de Horus tempel bezoeken. Vandaag vervolgt de mythe zich van Horus: opgroeien, het heilige huwelijk met Hathor en uiteindelijk het wreken van zijn vader Osiris. Deze elementen van liefde en het conflict tussen ziel en Ego zien we terug op de tempelmuren. Vele verschillende aspecten kun je vandaag in de energie ervaren.

Na dit indrukwekkende bezoek vervolgen we onze weg waar palmbomen en hele kleine dorpen in de woestijn aan je zicht voorbij glijden. Wederom twee uitersten: Een contrast van overvloed en armoede. In de middag kun je bijkomen van alle indrukken in ons heerlijke hotel in Luxor met wederom een prachtige locatie aan de Nijl en een verfrissende duik in het zwembad nemen.


Dag 4. Als je ontwaakt in je hotel in Luxor is het adembenemende uitzicht op de Nijl je eerste indruk van de dag. Vandaag staat de energetisch krachtige tempel van Hatsepsut een zeer belangrijke vrouwelijke farao en de Hathor tempel in DEIR EL MEDINA op het programma om te ervaren. Wederom vinden we verwijzingen naar Kundalini energie en het gebruik van Sacred sound. We vertrekken vroeg om erge hitte voor te zijn en in de middag kun je bijkomen en rusten bij het zwembad of in de tropische tuin.


Dag 5 Vandaag bezoeken we de Karnak en Luxor tempels. Je ontdekt het geheim van eeuwenoude rituelen en festivals met betrekking tot Heilig huwelijk ter bevordering van eenheid ofwel het samensmelten van het Goddelijke Mannelijke en het Goddelijke Vrouwelijke van de god Amon en zijn vrouw en we bezoeken een paar bijzondere kapellen met hoge frequentie die niet voor het grote publiek toegankelijk zijn. In de middag is er weer tijd om te rusten.


Dag 6 rustdag in de namiddag staat er een facultatieve sunset Felucca zeiltocht op het programma.
Dag 7
Vandaag weer een hoogtepunt in deze reis in Egypte: één van de meest kleurrijke en uitgebreide tempels van de godin Hathor, de godin van de liefde, magie, muziek en dans. De prachtige hiëroglyfen in de tempels vertellen ons Magische verhalen over de cyclische tijd en eenheid met zon, maan, sterren en planeten. Over de inzet van Kundalini energie voor het stijgen van het bewustzijn. De energiefrequentie in de tempel hier is zeer hoog.
Dag 8
In de ochtend vertrekken we per vliegtuig naar Cairo een korte vlucht van 1 uur. We verblijven in een hotel in Giza met uitzicht op de piramides. Je kunt vandaag uitrusten van de reis en indrukken bij het zwembad en staren naar de prachtige wereldwonderen of facultatieve excursies boeken naar de bazaar en/of het Egyptisch museum. Ook is er vandaag ruimte voor een individuele sessie met mij.

Dag 9 vandaag bezoeken we de piramides, sfinx en gaan we optioneel een klein stukje de woestijn in per kameel* of Quad*.

Voor de avonturiers onder ons bezoeken we de tunnels en het hart* van de piramide waar we met geluid de akoestiek verkennen van de Koningskamer en we de energie van de piramide nog sterker kunnen ervaren.

Einde van de dag koelen we af in ons hotel en sluiten we gezamenlijk af.


Dag 10 terugreis


Iets over mij als begeleider

Al als klein meisje was ik gefascineerd door Egypte en ik wist, ooit ga ik daarheen. Het duurde me heel wat jaren maar toen ik er eenmaal was voelde ik: ik ben thuis! Zo'n Déjá Vu gevoel dat meer mensen wellicht kennen. Egypte brengt mij bij ieder bezoek weer een verrijking en groei op spiritueel of persoonlijk gebied en ik ben er van overtuigd dat dit aan dit bijzondere land met zijn prachtige Wijsheden en energetisch krachtige tempels ligt. Ik mag alleen maar hopen dat ik deze passie en Magische sferen bij je over kan brengen. Vanuit de intentie je te begeleiden en ondersteunen bij jouw persoonlijke proces

Na mijn commerciële loopbaan als Vormgever en Communicatieadviseur verlegde ik mijn aandacht naar de binnenwereld van mensen en richtte ik mijn eigen coachpraktijk op. Inmiddels zet ik al mijn kennis en ervaring van ruim 20 jaar over hoe Woord en Beeld invloed hebben op Gedrag en Gevoel in bij mijn ontwikkelde methode sociaal-emotioneel basisonderwijs "Ik Creëer Mijn Wereld" en geef ik workshops meditatie & Creatie, online trainingen en organiseer ik reizen waar mindfulness en spiritualiteit centraal staan geïnspireerd door de Magische kijk op ons bestaan, de symboliek, kunst en wijsheden uit het oude Egypte en uit het sjamanisme, de alchemie, khemitologie en boeddhisme.

Ik ben gecertificeerd lifecoach en werk als intuïtief begeleider. Ik volgde daarvoor de opleidingen post HBO lifecoaching bij Atma instituut, de Intensive Intuïtieve opleiding bij Samma centrum en cursussen Tibetaanse Rigpa meditatie en mindfullness-begeleider eveneens bij Samma centrum.

Ik hou van vertellen, schrijven, beelden te creëren of interpreteren, van bijzondere ontmoetingen en het respectvol verbinden met een ander. Ik draag graag bij aan iemands ontwikkeling of aan (globale of kleinschalige) harmonie, zoek diepgang, ben zeer enthousiast, energiek en gepassioneerd en hou van gezelligheid. Ik ben zeer ruimdenkend en ik droom graag weg bij Harry Potter of in mijn eigen fantasie, maar probeer daarnaast met nuchterheid en humor persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit laagdrempelig en praktisch toegankelijk te maken voor ieder die geïnteresseerd is in wat dat voor hem of haar kan brengen.


Nu slechts 1.111,--!

Inclusief
  • Alle hotelovernachtingen in goede comfortabele 3 * hotels met zwembad inclusief ontbijt,
  • uitgebreid meditatie programma,
  • 1 individuele persoonlijke begeleiding naar wens: -healing - reading - coaching - persoonlijke meditatie/visualisatie - channeling.
  • Alle beschreven excursies, toegangsgelden inclusief privé vervoer,
  • Engelstalige of Nederlandstalige egyptoloog en mij als begeleider
Exclusief
  • Binnen en Buitenlandse Vluchten, afhankelijk van tijd van boeken € 450 - 590 euro. Indien gewenst verzorg ik de boeking ervan om zeker te zijn dat je de juiste vluchten hebt. Ik leg hier niets bovenop maar doe dit als service. Je kiest zelf wanneer je de tickets wilt vastleggen.
  • Lunch en diner, drankjes, het eten en drinken is erg goedkoop in Egypte. Voor 4 euro kan je een zeer uitgebreide avondmaaltijd eten.
  • Visa aan te schaffen op Cairo airport bij aankomst (25 euro)
  • Facultatieve extra excursies zoals genoemd (+/- van 15 - 35 euro afhankelijk van de gekozen optie per extra excursie)
  • Fooien*, tussen de 10 en 20 % voor de gidsen, chauffeurs, obers en mensen in hotels die diensten voor u verzorgen en voor de mensen die zorgen dat we in voor het publiek gesloten ruimtes mogen of de mensen voor ons ophouden zodat we soms het rijk alleen kunnen hebben in een ruimte.

Info aanvragen of aanmelden voor de reis


*Zonder fooien kunnen de mensen in Egypte moeilijk overleven van de lage lonen. 10% of een aardigheidje zoals een euro geeft u aan de minste diensten zoals een koffer dragen of als u niet echt tevreden was in een restaurant. 20% betekent tevreden en u geeft 30% of meer als u echt heel goed geholpen bent. U zult merken dat de mensen bijzonder vriendelijk en gastvrij zijn, veel meer dan wij gewend zijn in Nederland. De inwoners beschouwen u als een vriend en zullen er alles aan doen om uw verblijf onvergetelijk te maken. Het is fijn als u de fooienregel respecteert en de mensen niet tekort doet. Het prijspeil in Egypte ligt laag dus een fooi van 20% is voor ons nog steeds erg voordelig.