Workshops

Nieuw zijn de workshops in Kade 40 te Vlaardingen Meditatie en creatie

Waarom? Een moment van ontspanning, bezinning, gezelligheid en verwennerij voor jezelf of om kado te doen aan een ander | in contact komen met wat je werkelijk wenst, kunt, droomt, wilt kiezen of besluiten los van alle lijstjes in je hoofd | samen zijn met gelijkgestemde mensen in een open respectvolle sfeer waar iedereen helemaal zichzelf mag zijn en waar alles goed is zoals het is | omdat het leuk is | jezelf leren kennen | jezelf ontwikkelen op diverse wisselende gebieden zoals emotioneel, talentgericht, spiritueel, gedrag, creativiteit, geluksgevoel, tevredenheid, zelfvertrouwen.....

Waar
? Kade 40: Westhavenkade 40 Vlaardingen

Wanneer
? Woensdagochtend, van 9.30 tot 11.30 uur zie data

Wat kost het? € 25,- inclusief materiaal, 19,- euro voor de eerste 3 boekers dus wees er snel bij!

Wat kan ik verwachten?

Je hoeft absoluut niet creatief te zijn of 'iets te kunnen' zoals schilderen of tekenen want deze workshop is voor iedereen.

Je creatief uiten ligt namelijk heel dicht bij ieders kern. Ons eeuwenoude brein dacht al in beelden en kleuren voor we woorden kenden.

Je creatief uiten kan dingen bewust maken waar je tot dan toe nog onbewust van was. Als een soort toegangspoort naar jouw eigen kern, je hart, je ziel, je passie, je identiteit, je eigen-wijsheid, je leerpunten en je kwaliteiten. Alles is goed en dat is bouwen aan je zelfvertrouwen in een wereld waar we toch vaak afgerekend worden op resultaat of parate kennis gaat het hier alleen maar om helemaal jezelf mogen zijn waar alles goed is. Een kado aan jezelf, met een aandenken voor jezelf dat je niemand hoeft te laten zien of waar je een ander mee steunt of verrast.

Ook hoef je totaal niet bekend te zijn met meditatie. Meditatie heeft vaak een zweverig geitenwollensokken imago met de gedachte dat je jouw benen in allerlei bochten moet kunnen wringen en op een matje stilzit zonder aan iets te mogen denken. Dat mag uiteraard, maar hoeft niet! Meditatie is een manier om je aandacht naar binnen te richten, naar jouw eigen belevingswereld, je intuïtie en je kerngevoel. Te luisteren naar je Zelf in plaats van naar je pratende brein. Kan gewoon zittend op een stoel of wachtend bij de kassa.

Iedere maand is er een wisselend thema. We starten de workshop met een meditatie op dit thema en gaan daarna aan de slag met uiten wat je daarin hebt meegemaakt. Het gaat niet om het resultaat, maar om het proces, wat gaat er door je heen als je bezig bent, welke inzichten krijg je welk gevoel heb je erbij? Of Welke boodschap ervaar je voor jezelf of anderen? Het resultaat is een bonus.

Je kiest zelf welk materiaal je wilt gebruiken, tekenen, verven, klei of collages maken (een geheel knippen en plakken van knipsels die je op gevoel selecteert uit tijdschriften of ander door mij meegenomen beeldmateriaal.)

Welke data?

8 november 2017: thema jezelf durven zijn en laten zien!

Laat je (laatste) twijfels en onzekerheid los jij mag er helemaal zijn, de wereld zit te wachten op jou!

13 december 2017: thema Stilte in de storm

In de drukke feestmaand lopen we onszelf maar wat vaak voorbij. Een moment van rust en een manier om dit zo lang mogelijk vast te houden.

17 januari:thema Een nieuw begin

Een nieuw jaar, een nieuwe maan, tijd om jouw wensen en dromen voor 2018 in kaart te brengen op allerlei gebied.

14 februari: thema Liefdevol Zijn

Op de dag van de liefde bezinnen op liefdevol Zijn, voor JEZELF, jouw wensen en doelen, je kinderen, je partner, je ouders, de aarde, de wereld om ons heen......

28 maart: Thema ontwikkeling

Los te boeken om in te zoomen op datgene wat ontwikkeld mag worden of wat je wenst te ontwikkelen, of als drieluik januari-februari-maart waarin je start met een doel in januari, focust op dat doel in februari en doorpakt in maart. drieluik prijs 65,- euro, voor de eerste drie boekers slechts 57 euro!

Waar geef ik me op? Mail me je naam, telefoonnummer en voor welke workshop(s) je je aanmeldt hier