Waarom 8/8 geen leeuwenpoort is & het geheime belang van Sirius

Sirius verbindt Isis, Maria Magdalena, het (Egyptische) nieuwjaar, de leeuwenpoort en de komst van de nieuwe tijd volgens profetieën.

Dat Sirius met de Egyptische godin Isis en Sopdet (in het Grieks Sothis) wordt geassocieerd is velen al bekend, maar waarom eigenlijk? En wat heeft dit te maken met Maria Magdalena’s feestdag op 22-07 of met het (Egyptisch) nieuwjaar?

Verder vertel ik waarom de leeuwenpoort eigenlijk helemaal niet op 8/8 is en, nog interessanter voor jou, hoe kan jij je maximaal met de liefdevolle eenheidsenergie van Sirius opladen?

Laat me je meenemen in het werkelijke verhaal over het hemellichaam Sirius en haar reis door de eeuwen heen. Je leert dan hoe je maximaal kunt intappen op de hoge energie ervan en ontdekt hoe Sirius ons in de toekomst nog méér zal beïnvloeden volgens de Hopi en de Dogon profetie. Misschien wel mijn meest belangrijke artikel dat ik ooit schreef.

Ik heb al vaker over Sirius leeuwenpoort geschreven, maar laatst ontdekte ik nieuwe informatie die een heel ander licht op dingen werpt. Dit voortschrijdend inzicht (en dus in sommige punten anders dan in mijn vorige artikel hierover) deel ik graag met jou.

De connectie van Sirius met Isis

Als Sirius ongeveer 70 dagen niet meer zichtbaar was geweest aan de hemel door de draaiing van de aarde en rondom juli weer ‘verscheen’ vlak voor de zonsopgang, markeerde dit het Egyptische nieuwjaar. Dit was namelijk altijd vlak voor het overstromen van de Nijl, wat overvloed en nieuw leven en vruchtbaarheid (vruchtbare grond) betekende voor de Egyptenaren vóór de bouw van de Aswan dam die momenteel de Nijl reguleert.

Eigenschappen en kwaliteiten van de grote Egyptische moedergodin Isis. Maar daar houdt het niet bij op, want alle hemellichamen hebben een bepaalde frequentie en energie. Bepaalde karaktereigenschappen zou je haast kunnen zeggen.

Zo heeft deze zon-achtige ster Sirius een hele krachtige spirituele en vrouwelijke energie die ze uitzend. Een werkelijke hogepriesteressenenergie van eenheidsbewustzijn. Die zonnekracht is zelfs 25 maal krachtiger (en heter) dan onze eigen aardse zon.

Hoogtepunt van Sirius energie

Als onze eigen zon het verst van de aarde staat is er een maximale uitlijning van onze aardse zon met de zon Sirius. De energie van deze uitlijning is erg krachtig omdat de zonnen elkaar versterken en Sirius verwarmt onze zon dan zo dat het warmer is op aarde. In 2022 en in deze hele Sirius cyclus van 72 jaar vind deze exacte uitlijning plaats op 4 juli 2022.

Dit moment, wat helaas al weer voorbij is, is dus het eigenlijke hoogtepunt van de energie, die toegeschreven wordt aan de leeuwenpoort op 8/8. De uitlijning van de aarde, zon en Sirius vindt dus helemaal niet plaats op 8/8, maar op 4 juli! (uit diverse astrologische en astronomische bronnen)

Alleen, is Sirius op 4 juli op aarde niet zichtbaar, omdat onze zon dan nog recht voor Sirius staat.

Heliakale opkomst van Sirius

Die wordt pas zichtbaar tijdens de zogenaamde ‘heliakale opkomst’ (heliacal rising) van Sirius, als de aarde weer zo gedraaid is dat Sirius voor zonsopkomst te zien is aan de hemel.

De datum van ‘Sirius rising’ is voor iedere breedtegraad van de aarde op een andere dag. En deze datum verspringt ook nog eens om de 72 jaar als Sirius een graad dichter naar aarde schuift. Egyptisch nieuwjaar is dus geen vaststaande dag, maar een steeds wisselende dag door de vele eeuwen heen.

Er zijn tijden geweest dat het Egyptische nieuwjaar begin juli viel vele duizenden jaren geleden. Ook heeft het samengevallen met de zomer zonnewende 21 juli.

In de tijd dat het christendom als het regerende geloofssysteem werd ingevoerd viel de opkomst van Sirius ter hoogte van Cairo samen met de datum 22 juli. Om de verregaande Isis verering tegen te gaan, is er toen op die dag besloten een feestdag ter ere van Maria Magdalena uit te roepen, zodat er een christelijke figuur in de plaats kwam (bron, het Parijs van Isis).

Een passende vergelijking aangezien Maria Magdalena uit dezelfde lijn van priesteressen komt als Isis en dezelfde inwijdingen & initiaties heeft ondergaan. Deze Maria Magdalena feestdag hangt dus ook samen met de toenmalige ‘opkomst’ van Sirius.

Heliakale opkomst van Sirius 2022 (uit diverse astronomische bronnen)

Wanneer is die eerste zichtbaarheid, de ‘heliacal rising Sirius’ energy dan dit jaar? Dat is dus afhankelijk van de breedtegraad, op welke plek van de aarde jij je bevindt.

Cairo bevindt zich op ongeveer breedtegraad 30, terwijl Nederland op ongeveer 52 Noorderbreedte ligt.

Breedtegraad     Datum

20° NB   24 juli 2022

25° NB   29 juli

30° NB   01 augustus – Cairo Het echte Egyptisch nieuwjaar in 2022 volgens de opkomst van Sirius

38 °NB   8/8 “leeuwenpoort” Nu: opkomst boven Washington DC

40° NB   10 augustus

45° NB   15 augustus

50° NB   21 augustus

52° NB  23 augustus – De eerste zichtbaarheid in Nederland.

Overigens is onze huidige kalender ook afgestemd op Sirius. Namelijk als Sirius en Aarde en de zon weer op één lijn staan, maar dan met de aarde tussen Sirius en de zon in: die uitlijning vindt plaats op 1 januari ieder jaar……

8/8 leeuwenpoort zin of onzin?

Nu we weten dat de echte energie piek op 4 juli was en Sirius op verschillende data wereldwijd zichtbaar wordt, kunnen we ons afvragen waar die datum 8/8 leeuwenpoort vandaan komt. Het is zeker geen datum uit de oudheid, want in Egypte zal het nog een paar honderd jaar duren voordat Sirius op die datum opkomt, aangezien Sirius slechts één graad dichter naar de de de aarde beweegt in de 72 jaar.

Onderzoek toont aan dat het fenomeen leeuwenpoort vóór 2012 nergens genoemd wordt. De oude culturen uit India en Egypte, Afrika, Mexico en America hebben zich altijd op Sirius afgestemd en de wisselende dagen die daar bij horen.

Dus is Leeuwenpoort een New Age verschijnsel? Heeft het werkelijke impact vanwege de dubbele cijfers en komt het door het toegenomen bewustzijn van o.a. numerologie dat we ons weer hierop willen afstemmen?

Of wordt deze datum en energie ergens anders voor gebruikt?

Er wordt namelijk zelfs beweerd dat die datum bewust gekozen is en gebruikt wordt door occulte beoefenaars die hiermee de gevestigde heersende wereldorde verstevigd.

Het kan beide waar zijn. Want het is slechts een momentum van gebundelde krachten die we wereldwijd creëren.

Getallen vormen een krachtige taal van het universum. En net als met alles op deze duale aarde, kunnen die zowel ‘sacred’ als occult ingezet worden.

Hoe de Sirius energie te gebruiken voor jezelf en de aarde

Een portaaldag met dubbele nummers nodigt uit tot meditatie wereldwijd en kunnen zo dus tot een kritische meerderheid leiden, een omslagpunt in bewustzijn. En die krachten kunnen inderdaad voor verdere polarisatie en dualiteit ingezet worden, of juist voor eenheid. Dat is met alles zo.

Het momentum in zichzelf is niet ‘goed’ of ‘slecht’ het is wat het is, een momentum. De vraag is hoe richt je dat momentum? Wil je dat wereldwijde momentum inderdaad op leiderschap richten, een leeuwenkwaliteit, waaraan de naam Leeuwenpoort verbonden is omdat de zon in het sterrenbeeld Leeuw staat.

Of richt je het op harmonie, eenheid, liefde, vrijheid? Waarvan de laatste ook een leeuwenkwaliteit is.

Voor iedereen die cirkels, ceremonies, groepsrituelen organiseert voor het collectief, de aarde, zou zich dus op die 8/8 vooral bewust moeten zijn van het focussen op laatstgenoemde kwaliteiten. Zo richten we met elkaar het momentum naar de plek waar we heen willen.

Wil jij je echter persoonlijk afstemmen op de hoge energie van Sirius? Het christus bewustzijn / eenheidsbewustzijn en liefdesbewustzijn dat ze uitstraalt? De energie die jouw eigen bewustzijn verhoogt en intuïtie versterkt?

Afstemmen op Sirius

Afstemmen op Sirius kan je altijd. De kracht van Sirius is het sterkst op de dag van de uitlijning met de zon op 4 juli, maar het blijft een potente tijd tot aan de heliakale opkomst van Sirius. In Nederland is dit nu dus op 23 augustus. Ook is deze dus weer sterk op 1 januari bij de volgende uitlijning.

Richt je aandacht in jouw gedachten / meditatie op Sirius, stem je af op de energie ervan.

Ben je niet bekend met afstemming? Dit doe je simpelweg door in gedachten te vragen of je de energie van Sirius mag waarnemen. En dan te verstillen. Te letten op je zintuigen, wat je voelt, in je binnenoog ziet of in je inner oor hoort.

Wil je een persoonlijk ritueel ervan maken, ga dan op de dag van verschijning (23 augustus in Nederland) voor zonsopgang buiten zitten. Sirius is de helderste ster aan de hemel, dus op een heldere nacht goed te zien. Je kunt met de eerste zichtbaarheid de mooie feminiene en spirituele Sirius energie verwelkomen in jouw bewustzijn.

Als ik me persoonlijk afstem op Sirius krijg ik kippenvel en hoor ik prachtig gezang in mijn inneroor.

Dat is voor mij altijd het signaal van een hele hoge frequentie. Ik zie mooie Sirische lichtwezens, bijna transparant verschijnen ze voor mij. Wat ik doorkrijg is dat ze ons kunnen helpen om ons DNA te helen en ons lichaam klaar te maken voor de transitie naar hogere dimensies.

Ze staan graag voor je klaar om jou te helpen met jouw persoonlijke proces. En helpen ons te openen voor de waarheid voorbij de matrix.

Sirius in de toekomst volgens de Dogon

Nu ik meer weet over de invloed van Sirius geeft dit mij de indruk dat het van het grootste belang is om ons regelmatig op de Sirius energie af te stemmen en op haar mooie lichtwezens. Ze zijn in mijn ogen essentieel in het verhogen van het bewustzijn van de mensheid en onze evolutie naar de nieuwe mens: De Homo Conscious zoals ik het noem. En wie weet komt daar over 10 jaar een boost in als mijn vermoedens waar zijn: 2032.

Ik vraag me namelijk al enige jaren af waarom er in 2015 een campagne is gestart voor ‘ons onderwijs 2032’. Of de promotie van worldpeace2032 in 2020. Waarom niet 2030 een mooi rond getal? Of 2035 als je in 2015 met iets start. Ook wordt er over een golden age geschreven in 2032.

Dit getal houdt me al jaren bezig, Waarom 2032? Wat gaat er in 2032 gebeuren?

Tot ik voor dit artikel op ‘stand Sirius 2032’ google. En een document vindt van de Afrikaanse stam Dogon. Waarbij verteld wordt dat de nieuwe cyclus van Sirius in 2032 begint. Op dat moment zal Sirius dus een graad naar aarde toe schuiven, waarop het nog warmer zal worden op aarde en we dus nog dichter bij het hogere bewustzijn van Sirius komen.

Zou dat het moment zijn dat we daadwerkelijk de vijfde dimensie op aarde collectief verankeren?

De Hopi Blue Star Kachina

Ook spreekt de Hopi stam uit America van de komst van ‘Blue star Kachina’ Wat zoiets betekent als ‘de spirit van de blauwe ster’ waarbij de wereld zal veranderen.  Zou dit die gebeurtenis kunnen zijn? Sirius wordt als een blauwe ster omschreven en zal dus in 2032 een graad naar ons toeschuiven, waardoor deze zonachtige ster dus wellicht nog beter zichtbaar wordt.

Het kan lijken als ‘de komst’ van een nieuwe ster omdat deze nog dichterbij is. Volgens de Hopi zal kort daarna de rode ster zichtbaar worden. Sirius draait in een baan met haar kleine broer of zus, Sirius B. Zou dat de rode ster zijn die we nu niet kunnen waarnemen, maar na de verschuiving wel? Volgens de Dogon is er zelfs nog een Sirius C, die in de huidige astronomie nog niet eens genoemd wordt.

Volg jouw waarheid

Feit is, dat we niet weten wat ‘waar’ is. Ik ben geen astronoom, ik raadpleeg zoveel mogelijk astronomische bronnen en doe onderzoek. Ook geen astroloog, geen numeroloog. En geen ingewijdene in de Hopi of Dogon stam.

Wel doe ik onderzoek, bevraag dat wat ik lees vanuit iedere bron of het resoneert. En stem me af en ervaar. Vorm daarover mijn mening.

Ik adviseer dan ook altijd, voel wat bij jou resoneert. Neem nooit klakkeloos iets van iemand of van mij aan, of het nu een spirituele bron of een media bron is. Stem je af op jouw innerlijk weten en onderbuikgevoel. En als je afstemt op de energie van Sirius, neem zelf waar, wat voor jou waar voelt.

Zo lang we een liefdevolle intentie hebben om de beste versie van onszelf te zijn en ons in te zetten voor het hoogste goed van liefde en eenheid van het collectief, is wat ‘waar’ is eigenlijk niet relevant.

Fijne Sirius afstemming gewenst!

Hartegroet, Esther