Samen een nieuwe wereld creëren

De huidige maatschappelijke situatie en de kennis dat een handjevol machtige mensen op aarde nog veel verdergaande plannen hebben voor de komende tien jaar* (Wil je hier meer over weten stuur me dan een berichtje op evaders@academy4life.nl) geeft mij een gevoel “iets te willen doen om het op te lossen.” Maar wat kan ik in mijn eentje doen om deze situatie te veranderen? Wat is de bedoeling? Ik vroeg mijn gidsen om opheldering en een boodschap voor ieder van ons die een toekomst wenst met meer gelijkwaardigheid, duurzaamheid, natuur, vrijheid en respect.

Hieronder lees je die boodschap die ik kreeg:

 

Channeling: Samen een nieuwe wereld creëren

 

“Lieve ziel, je staat niet alleen. Overal op de aarde zijn lichtbrengers. Ieder met zijn eigen kleine kring die je mag beïnvloeden met jouw licht en liefde.

We merken dat het zwaar valt als die liefde en dat licht niet door iedereen in die directe omgeving goed begrepen of ontvangen wordt. We zien zelfs dat het voor veel strijd kan zorgen. Of verdriet.

Dat is niet de bedoeling.

 

Maar wat is dan wel de bedoeling. Wat is ons oorspronkelijke plan? Is het tijd om dit te herinneren?

Vraagt onze schrijfster ons.

 

Ieder heeft zijn eigen rol en vaak meerdere rollen in het geheel. Er zijn er die hier zijn gekomen om anderen op te roepen ‘wakker te worden’, vanuit liefde en inspiratie. Die helpen herinneren dat het ook anders kan en dat jullie dat Zelf kunnen bewerkstelligen.

 

Er zijn ook innovatieve nieuwe aarde scheppers. Er zijn natuurlijk leiders, zorgers voor kinderen en diegene die onze emotionele en spirituele gaven helpen versterken. Er zijn healers en boodschappers van het licht. Er zijn mensen die anderen aan het lachen maken of die je vervoeren met hun kunst. En allemaal doen jullie al intuïtief datgene wat jullie hart ingeeft en wat je voelt, dit moet ik doen. Of hebben jullie een vermoeden waar het naartoe mag gaan of juist de wens om dit te ontdekken. Alleen zijn jullie met zijn allen aan een klein stukje van het geheel bezig waardoor het soms lijkt alsof er nog zoveel ontbreekt.

 

Het hoeft alleen maar samengevoegd te worden. Het is tijd jullie te verbinden. Te praten over de nieuwe aarde visie. Te praten over wat jouw hart je ingeeft om hierin te doen en te ontdekken met elkaar hoe jullie elkaar aanvullen. En wat er nog nodig is. Het lijkt heel veel maar grote plannen vergen tijd.

 

Denk je eens in hoe je de afgelopen tien jaar bent gegroeid en wat je allemaal voor elkaar hebt gekregen. Kun je voorstellen hoe je de komende tien jaar nog zult groeien en dan nog wel met een groep die eenzelfde visie vasthouden… Stel je eens voor hoeveel jullie samen voor elkaar krijgen.

 

Na een tijd van reflectie en innerlijk werk komt er nu een tijd van versnelde manifestatie aan. Stel je open voor de signalen van synchroniciteit om je heen en volg dat pad. Het pad van de intuïtie en van vertrouwen. Dat je ingeeft, “dit is de juiste volgende stap voor mij om te doen.”

 

Hoewel de druk steeds groter aan het worden is op de maatschappij met verdeeldheid zaaien, is het wel de mate van grenzen die er worden overschreden die zorgt dat mensen uit verschillende beroepsgroepen wakker geschud worden en die een ander geluid willen laten horen. Die het anders willen gaan doen. Je zal meer mensen in jouw omgeving gaan ontdekken die daar bij horen.

 

Als jij de intentie zet om mensen aan te trekken die op zoek zijn naar het samen creëren van een nieuw soort samenleving dan komen die op jouw pad. Een samenleving gebaseerd op vertrouwen, liefde, respect voor natuur, dier en mens. Een samenleving gebaseerd op overvloed en delen. Op niet meer nemen dan nodig is. Op inspiratie. Jullie kunnen letterlijk groots dromen want je weet dat alles mogelijk is om te creëren.

 

En als anderen die nieuwe samenleving zien ontstaan zullen ze zich geïnspireerd voelen en willen aansluiten.

 

Maar hoe gaat dat dan in zijn werk, een samenleving in een samenleving bouwen terwijl we ons aan de regels hebben te houden van dat wat er al staat?

 

Het kan in het begin voelen alsof je in twee werelden aan het werken bent. Totdat hetgene waar je mee bezig bent op te bouwen in de ‘nieuwe wereld’, die ook gewoon in het hier en nu is, groter wordt en allesomvattend wordt zodat je het oude helemaal los kunt laten.

 

Dat kan zijn in werk, woonplek, relaties. En met dat loslaten, “verdwijnt” dat deel min of meer uit jouw leven. Net als je van baan verwisselt en die werkomgeving er niet meer voor jou is, alhoewel het nog wel bestaat.

 

Maar hoe gaat het dan met grotere dingen als de overheid, sociaal zorgstelsel en vangnet, belastingen en wetgeving, bestuur van een land…..levering van energie, internet, die dingen die het mogelijk maken voor ons om te kunnen leven en werken, hoe komen we daar los van?

 

Dit alles zal heel organisch verlopen. Waar grotere groepen mensen samenkomen, samen werken, samen creëeren en zich met elkaar verbinden als gemeenschap zullen vormen ontstaan van regulatie.  Er zullen mensen opstaan met ideeën. Er zullen nieuwe dingen gecreëerd worden. Ieder vanuit zijn eigen expertise en interesse. Het individu wordt een groep. Een groep wordt een gemeenschap. En meerdere gemeenschappen wereldwijd zullen verbinden tot een ‘nieuw soort wereld’.  In plaats van top down, wordt het vanuit de bodem, vanuit ieder zelf gecreëerd.

 

Het is nog niet inzichtelijk op dit moment wat ieder doet in het geheel. Weet dat Ieder die zich afstemt op zijn intuïtie, het Hoger Weten dat verbonden met alles uit de kosmos is en dicht bij zichzelf blijft, bij de passie en talenten die je hebt gekregen in dit aardse leven, die zal datgene creëren dat tot het Hoogste goed dient. Maar dat is niet een vaststaand iets, het is iets dat jullie samen mogen creëren. Dat is nu juist het mooiste ervan.

 

Het begint allemaal met een visie. Over hoe dingen kunnen zijn. Het is belangrijk om in dit stadium te verbinden met andere mensen en die visie met elkaar te delen. Om groots te dromen. En samen naar dat beeld toe te werken zodat straks alles in elkaar haakt en elkaar versterkt.

 

Visioneer bijvoorbeeld Over vrije energie. Vrije beschikking over internet. Leven en wonen met meer natuur om je heen. Kinderen die zich geïnspireerd voelen in het onderwijs. Plasticvrije en natuurlijke biologische  voedingsproducten. Duurzame producten en middelen.

 

En ook Verhoogde intuïtieve gaven zoals telepathie, teleportatie, bilocatie, beïnvloeden van de frequentie, beïnvloeden van het weer. Geneeswijzen uit de natuur of die werken met energie. Letterlijk ALLES KAN. Alleen het geloven dat iets niet bestaat of kan, wat jullie de afgelopen eeuwen is verteld, zorgt ervoor dat het niet meer mogelijk is. Je kunt alleen dat creëren waar je in gelooft en wat je kan voorstellen.

 

Misschien stel jij je voor dat er Gemeenschappen ontstaan die met elkaar ruildiensten uitwisselen. Die zorg en taken met elkaar gaan verdelen. Die  talenten voor de gemeenschap inzetten. Of dat nu kledingreparatie is of het schrijven van een brief. Een brood bakken of het ter beschikking stellen van de moestuin. Het zijn maar voorbeelden en vooral nodigen we jullie uit om het eigen voorstellingsvermogen te gebruiken.

 

Vanuit die visie en dat verlangen gaan mensen ontwikkelen, creëren. Dingen mogelijk maken. Zoeken naar oplossingen en mogelijkheden om die wens realiteit te maken.

 

Je vraagt naar het oorspronkelijke plan. Het plan is om samen die nieuwe wereld te creëren. En te vertrouwen dat je gedragen wordt en geholpen. We vragen om alle grenzen van wat je denkt dat mogelijk is los te laten. Alle beperkingen die je voelt, alle angsten of bezwaren en ja maarren mogen overboord. Volg het pad van vertrouwen, jouw hart en Hoger weten. Stem je af op jouw intuïtie en verlangen. Van moment naar moment.

 

Je doet dus eigenlijk al precies wat je kan doen om het nieuwe mogelijk te maken. Vertel het elkaar. Verbindt met elkaar. Het is tijd.”

Ben jij iemand die net als ik wil verbinden? Laat het me weten op evaders@academy4life.nl

 

Verandering van hoe het nu is, is dus misschien niet iets dat a la minute zal plaatsvinden, “jammer” denk ik bij mezelf. Maar waar ik altijd dacht dat we hier op aarde waren om te veranderen wat er is, kwam vandaag -eindelijk- het inzicht dat het gaat om het nieuwe ernaast te creëren.

Net nadat ik dit artikel heb geschreven loop ik mijn kind naar school en onderweg kom ik een oude bekende tegen. Ze vertelt me dat de wereld is zoals die op dit moment is zodat mensen er hun levenslessen in kunnen leren die ze nog te leren hebben. Er zijn mensen die nog vele lessen te gaan hebben en dus minder bewust zijn van wat er nog meer speelt. En er zijn mensen die op dit moment ‘klaar zijn’ met het Grote leren. Die al in een verder stadium zijn. Niet beter, ook zeker nooit helemaal uitgeleerd, slechts in een andere fase. Ze kunnen de manier waarop anderen die lessen leren verzachten, het pad toegankelijker maken. Die personen die in een verdere fase zijn, kunnen meer bewust de illusie waarnemen die wordt gecreëerd.

Ik besefte me dat we dus een keuze hebben om uit die illusie te stappen. Zolang je niets doorhebt, zit je er nog midden in. Kan je ook niet horen of begrijpen wat anderen je vertellen over die illusie. Zo lang je je slachtoffer van of oordelend voelt over de wereld zoals die is, laat jij je meeslepen door de illusie.

Maar je kan kiezen om eruit te stappen en de illusie er gewoon zonder oordeel te laten zijn voor de mensen die het nog nodig hebben in hun cyclus van groei door levens heen. De cycli die wij ook allemaal hebben doorlopen, daar is geen goed of fout. En je aandacht richten op het Eigen meesterschap. Het waarmaken en co-creëren van een andere wereld vanuit een Hogere Visie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *